Kaitīgās vielas kosmētiskajos līdzekļos

Kaitīgās vielas kosmētikā

Daudzi no mums nepievērš lielu uzmanību produktu sastāvam, kurus lietojam ikdienā. Pārsvarā vērtējam produktu pēc izskata, ieteikumiem, solītajām īpašībām, bet ne sastāva. Mazsvarīgi uztveram to, kas slēpjas aiz patīkamās smaržas, maigajām putām un dotā efekta.
Pārsvarā masu produkti satur sulfātus (Sodium Laureth Sulfate vai Sodium Lauryl Sulfate). Tiem piemīt spēcīgas putojošas un attīrošas īpašības, kas labi un ātri attīra matu, tomēr tiem ir arī kaitīga ietekme. Ilgstoši lietojot produktus ar šīm vielām, tie var radīt ādas sausumu, blaugznas, veicināt matu izkrišanu, radīt izsitumus un alerģiskas reakcijas. Šīs pašas izejvielas tiek izmantotas arī automašīnu šampūnos, dažādos tīrīšanas līdzekļos un masu kategorijas zobu pastās. Sulfātiem piemīt nepatīkams aromāts. Lai produktā šo aromātu nomāktu, nepietiek ar dabiskiem aromatizētājiem, ēteriskajām eļļām. Produktam tiek pievienotas sintētiskās smaržvielas - parfīmi (Parfum vai Fragrances). Parfīmi spēj ilgstoši saglabāt spēcīgu aromātu. Kaitīgie izgarojumi, kurus ieelpojam, var radīt galvassāpes, klepu, ādas un acu kairinājumu.
Lai produktam piešķirtu izskatīgu un pievilcīgu krāsu, ir nepieciešamas krāsvielas. Sintētiskās krāsvielas rada toksisku vidi un izraisa ādas kairinājumu. Masu produktos izmanto šīs izejvielas, jo tās ir daudz lētākas, kā dabiskās izejvielas.

Šis ir neliels ieskats kaitīgo vielu pasaulē. Sarakstu varētu papildināt, piemēram, ar Propylene Glycol, Polyethylene Glycol, Paraben, Diethanolamine, Triethanolamine, Petrolatum, Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Silicon un daudz citām vielām. Ieskaties un pārbaudi, vai arī tavos kosmētikas līdzekļos ir kāda no šīm sastāvdaļām.

Older Post Newer Post

English en